måndag 2 april 2012

Min Stjärna!

Jag med Stjarna och Rut, de enda två djuren som egentligen är mina bland de många på gården i Grannäs. 

Bilderna tjuvtog mamma när jag i lördags var ut och fillimojsa med Stjarna efter vägen. 

 Lite (mycket) tölt...

 ... och lite trav!

   Nu har jag äntligen börjat med inridningen av Stjarna (för tredje gången kanske...)! Stjarna blir nu sju år till sommaren och vi köpte henne som ettåring. Jag började för kanske två eller tre år sedan med att hålla på att arbeta med henne för första gången. Nu har jag i alla fall börjat igen och den här gången ska inget få komma i mellan, punkt slut!
   Nu har vi varit ute och arbetat fyra, fem gånger. Fast det är så få gånger så känner man att hon kommer ihåg en hel del från tidigare arbete även om det är ett tag sedan. Hon är kanonrolig att hålla på med, hon går snällt fram när man ber henne och hon stannar snällt men att svänga nja, jo jag kommer ju dit jag vill med en halvmeters vingelmån! Stjarna töltar jättemycket och har fin takt, men börjar det gå för fort och hon tappar balansen, ja då blir det grisepass. Traven har hon lite svårare för men den finns där! Jag blev jätteglad när hon travade med mig en bit efter vägen när vi var ute sist! Så när hon kommer fram i trav så är det bara göra som Vignir sa på en lektion åt mig när jag red Fákur på Wången "Trampa in kopplingen!". Med det menar han att man ska göra ingenting, bara sitta och följa med hästen. När hästen gör något rätt så ska det bli en skön och positiv upplevelse så att hästen vill söka sig dit och göra det igen!
   Jag som hade funderat på att kanske sälja Stjarna när hon är inriden... Men fortsätter det så här så är det frågan om hon ska få vara kvar ändå? Hon är kanonrolig!

Kort fakta om Stjarna
Fulla namn: Stjarna från Lindorna
Född: 2005
Uppfödare: Linden Islandshästar
Ägare: Carolina Eriksson
e. Pá från Kåbäckängen (tot:8,19), ee. Blaer från Stenholmen (tot:8,1)
u. Nótt frá Nedra-Ási (tävlades på Landsmót år 2000 i B-flokk), ue. Thjálfi frá Keldudal (tot:7,93)

7 kommentarer:

Stefan Sandberg sa...

Va kul, hon låter verkligen toppen! :D Ni kommer säkert att lyckas bra. ;)

Carro sa...

Tack Stefan! Det hoppas jag också! :)

Stefan Sandberg sa...

Tror jag, har ju inte sätt men du verkar jätte duktig. :)

annette sa...

Fin blogg! Hittade hit när jag sökte efter björnspår som du tidigare skrivit om. Sen såg jag du höll på med häst också. Bor själv i Flyinge som är ett stort hästcentra i södra sverige, har även en stuga i Jämtland ( Rörvattnet) där har jag bott i två månader och vill så gärna se björn.En liten förklaring från mig om du undrar :D hälsningar Annette

Carro sa...

Tack! Och kul att du hittade hit Annette! :D Man ska ha en väldans tur om man ska få se en björn! Men att få se björnspår och en saftmaja/björnruse (björnbajs) kan vara lättare att finna ute efter skogsbilvägarna. Frågar man en jägare, skogsmaskinförare eller en som kör timmerbil brukar de oftast veta vart någon senast sett en björn eller själva sett något spår nallen lämnat efter sig. Lycka till med björnspanandet! :)

annette sa...

Hej Carro! Är nu tillbaka i Flyinge. Tack för björntipsen :-) Ska återvända till mitt älskade Rörvattnet i Juni och hoppas på fina naturupplevelser. En sak har jag lagt märke till väldigt lite hästar i Jämtland, men gott om räv iaf :-)

Carro sa...

Hej Anette! Fina naturupplevelser tor jag nog att du får när du återvänder till Rörvattnet, det är ju kanonfint i Jämtland! :) Jaså? Jag tycker att det är mer hästar där. Men det är kanske för att det inte är lika mycket hästar här i Västerbotten, vad vet jag?