fredag 11 november 2011

Trattisar!

Igår var jag ute i skogen här i Vitvattnet, där jag nu mer bor, och samlade ihop lappar från en TREC-bana jag byggde i 9:an som examensarbete och råkade snava över en tuva av svampar. Jag kikade lite på dem och tyckte att hatten på svampen såg lite ut som trattkantarell. Så jag plockade upp en och kikade... Jo men tusan nog var det trattkantarell alltid! Så jag snabbade mig med att plocka ihop lapparna och tror ni inte att jag höll på att trampa på fler kantareller en bit bort också! Nu gick det undan, hem och hämta korgen och snabbt iväg ut i skogen igen! Är så nöjd med fyndet i skogen. Tokigt nog så är jag ingen större svampätare och ingen i familjen heller för den delen men det är riktigt kul att plocka. Som tur är så är min pojkvän och hans familj riktigt förtjust i svamp!


Lätt att gå förbi, svampen ser inte så märkvärdigt utRut som traskar förbi kameran... Jag fick passa kantarellerna för annars så kunde jag ha oturen att ha en hund som gick iväg med de som låg i korgen eller trampade ner de oplockade.Äntligen ingen linslus ivägen!

Rut kikar ner i korgen på fyndet från skogen.Ränsade och klara för torkning. Men jag har två rågade tallrikar till inne i förrådet som jag hade tänkt lämna hos P och M.

Inga kommentarer: