fredag 11 mars 2011

Ett dygn och två stygn senare...

Lite "efter vägen" bilder mellan grannäs och Wången:

Konstverket efter väg 92 utanför Fredrika.


Svänger av väg 92 i Dorotea och börjar rulla efter väg E45 mot Östersund.

Renar, renar och mer renar. Inte en så ovanlig syn efter vägen vintertid...

I går så var jag på käkkirurgiska i Umeå och opererade bort den högra visdomstanden på underkäken. Ganska skönt att man fick lite lugnande inför operationen. Tror att jag halvsov lite då och då genom operationen för det gick så himla fort och sen så tror jag att jag inte riktigt kommer ihåg allt... Tanden delade de på och plockade ut i fyra delar. De skar upp en bit av tandköttet så att de skulle kunna komma åt tanden och sen så sydde de ihop de när tanden var borta. Så nu har jag, vad jag känner, två stygn där de var och höll på.
Med lokalbedövning i halva munnen så var jag och mamma och handlade på ICA Supermarket på Teg. Det var ju riktigt skönt att slippa känna något och jag hade lite småroligt åt mig själv då jag inte riktigt kunde prata riktigt rent då halva tungan var bortdomnad. Men när vi väl var hemma i Grannäs hade bedövningen släppt, jag var hungrig och visste att jag inte skulle kunna få i mig så mycket till mat och jag var riktigt trött. Hur grinig kan man vara på en skala på 1-10 då? 11 skulle jag vilja säga. Men vi hade som tur var köpt ärtsoppa då vi var och handlade så den mixade vi lite och värmde upp - gu så gott! Sen två alvedon och 1½ ipren på det så kunde man börja va trevlig igen.
I morgon bär det av tillbaka till Wången och Fákur ska såklart med. På söndag blir det nog att bara ta det lugnt, ta hand om hästen och kanske plocka ner julgardinerna på rummet som fortfarande sitter uppe?

Inga kommentarer: